Beste prijs-kwaliteitverhouding
Persoonlijk advies
Gratis digitaal ontwerp


Val op als BBQ-kok!

Wanneer de zomer aanbreekt, kun je eindelijk je barbecue tevoorschijn halen om in de zon te genieten van een smakelijke BBQ-maaltijd. Het koken van een BBQ-maaltijd is een populaire zomeractiviteit in Europa, maar de recepten van mensen verschillen van regio tot regio. Waarom zou je dit jaar niet iets nieuws proberen, en je familie en vrienden kennis laten maken met een BBQ-gerecht uit een ander Europees land? Kies uit onze onderstaande voorbeelden en proef de zomer!


IGOPOST:/Landingspages/NL_CountryIcons_LandingPageSub_640x350_v2.jpg

De boeren Hamburger
De hamburger is een populaire klassieker in de Nederlandse bbq-keuken.
Met dit recept kun je er nog meer van genieten.

Ingrediënten
2 broodjes
300 gram rundergehakt
2 plakjes kaas
4 blaadjes romaine sla
2 plakjes spek
1 tomaat
1 ui
6 champignons
1,5 eetlepel mayonaise
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel boter
1 eetlepel ketchup
1 ei

zout & peper

Bereidingswijze
Doe het gehakt in een kom en voeg de eetlepel ketchup en het ei toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng het gehaktmengsel door elkaar en maak twee hamburgers van het gehaktmengsel. Snijd de tomaat in plakjes. Snijd de uien in ringen en de champignons in stukjes. Meng de mayonaise met de mosterd in een kom. Zet een pan op een matig vuur, bak de uienringen erin. Leg het spek aan de zijkant van de bbq. Grill de hamburgers op het midden van je bbq en draai ze een keer om. Leg een plak gerijpte kaas over de hamburgers. Snijd de broodjes open en bestrijk de bodem met het mosterdmayonaise mengsel. Leg vervolgens de sla en de tomaat op de bodem van de sandwich. Leg het spek op de sandwich en leg de hamburgers erop. Voeg de uien en champignons toe.
Geniet van je hamburger!





IGOPOST:/Landingspages/AT_CountryIcons_LandingPageSub_640x350_v2.jpg

Abrikozenketchup
Vooral toeristen denken bij de Oostenrijkse keuken vaak aan abrikozen, of “Marillen” zoals ze in Oostenrijk heten. Bij een geweldige barbecue horen altijd lekkere dips en ketchup.
Wat dacht je van abrikozenketchup?

Ingrediënten
600 gr. abrikozen
1 witte ui
1 teentje knoflook
25 gr. gember
1 chilipeper
130 ml witte wijn
2 dessertlepels appelazijn
1 dessertlepel tomatenpuree
2 dessertlepels Weense bruine suiker
2 dessertlepels kerriepoeder
1 theelepel zoete paprikapoeder
zout
peper

Bereidingswijze
Was eerst de abrikozen, verwijder de kern en snijd ze in kleine stukjes.
Pel de ui, knoflook en gember – halveer de chilipeper, verwijder de zaadjes en de witte delen en snijd alles in kleine stukjes.
Giet de olie in een hoge pan en verwarm deze. Fruit de ui, knoflook, gember en chilipeper. Voeg de abrikozen toe en bak alles samen gedurende drie minuten. Afblussen met witte wijn. Voeg de tomatenpuree en bruine suiker toe. Kruiden met kerrie, paprikapoeder, zout en peper en kook gedurende ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur. Daarna fijn prakken en weer even aan de kook brengen. Bewaar de abrikozenketchup in afgesloten gesteriliseerde glazen of flessen. Koel en donker bewaren. De abrikozenketchup is ongeveer drie maanden houdbaar in gesloten glazen en ongeveer een week na opening in de koelkast.





IGOPOST:/Landingspages/FR_CountryIcons_LandingPageSub_640x350_v2.jpg

Barbecue spies van Saint-Jacques
Wie kan er nog meer genieten van een heerlijke vis steak op de bbq? 
Geniet van een heerlijke Saint-Jacques spies met een lekkere gerookte smaak! 

Ingrediënten (4 personen) 
12 coquilles
20 gr. gemalen hazelnoten 
20 gr. boter 
4 stengels rozemarijn 
Zout 
Peper 

Bereidingswijze
Spoel de coquilles onder stromend water, droog ze af en spiets ze over de stengels rozemarijn. 
Verwijder de blaadjes die aan beide kanten van de coquilles uitsteken, kruid de coquilles. Verhit de boter totdat deze nootachtig is geworden, voeg de gemalen hazelnoten toe en zet apart. Op de barbecue bak je de spiezen gedurende 1 minuut per kant op een geoliede en hete grill. Op elke coquille plaats je wat notenboter en heel heet serveren.





IGOPOST:/Landingspages/CH_CountryIcons_LandingPageSub_640x350_v2.jpg

Gruyère-stijl worstenbakjes
Zwitserland staat bekend om haar voortreffelijke kaas, waaronder de Gruyère.
Een halfharde tot harde Zwitserse kaas gemaakt van rauwe koeienmelk.
Het wordt ook gebruikt bij barbecues.

Ingrediënten
4 plakjes bierwurst, ongeveer ½ cm dik met omhulsel
1 ui
4 plakjes Greyerzer
4 eieren
40 gr. boter
peper
paprikapoeder
2 theelepels tomatenpuree
aluminiumfolie

Bereidingswijze
Snijd de aluminiumfolie in 4 vellen van 30x30 cm en maak hier kleine bakjes van.
Deze leg je op de barbecue met een beetje gesmolten boter. Snijd de ui in kleine stukjes en bak deze even in elk bakje. Leg in elk bakje een plakje bierwurst. Deze vormen zich naar de bakjes, daarom is het omhulsel van belang. Leg op elk stuk gevormde bierwurst een halve theelepel tomatenpuree en een plakje kaas. Giet op elk stuk kaas een ei, en kruid dit met peper en paprikapoeder. Sluit nu de aluminiumfolie aan de bovenkant - pas op, dit is heet! Na vijf minuten zijn de eieren als het goed is hardgekookt en de kaas volledig gesmolten.





IGOPOST:/Landingspages/DE_CountryIcons_LandingPageSub_640x350_v2.jpg

Beierse “Steckerlfisch”
Dit visgerecht is een klassieke traditie tijdens het Oktoberfest in München, maar kun je ook gemakkelijk klaarmaken op je eigen barbecue. In Beieren noemen ze dit “Steckerlfisch”. Het is belangrijk dat je een houtskool grill gebruikt, of de kolen van een kampvuur en een stukje grond waar je een paar takken in kan bevestigen. De gebruikte vissoorten zijn barbelen, zeelten, makrelen of haringen. Dit gerecht wordt natuurlijk geserveerd met (Duits) bier!

Ingrediënten
2 witte vissen (per persoon)
zout
peper
olie 

naar smaak: paprikapoeder, uienzout of knoflookpoeder, cayennepeper of
kruiden zoals dragon, peterselie, dille, citroenmelisse


Bereidingswijze
Kruid de vis naar smaak en maak deze ovenklaar.
Bestrijk de vis daarna met olie. Bevestig de vis op stokken van ongeveer 1 m lang, niet te dik, staven zijn het beste. Spies de vis van mond tot staart op de stok, maar niet door de staart heen, dat geeft betere grip. Steek de stokken in de grond zodat ze over de kolen heen hangen. Sprenkel nog een paar keer olie over de vis heen tijdens het grillen.

De vis is klaar om te serveren als deze knapperig en bruin is aan de buitenkant.





IGOPOST:/Landingspages/NO_CountryIcons_LandingPageSub_640x350_v2.jpg

Gegrilde Noorse zalm met komkommersalade
Zoals je misschien al weet is vis en vooral zalm een diepgeworteld en erg belangrijk onderdeel van de Noorse culinaire cultuur. Er gaat niks boven heerlijk eten en fantastisch gezelschap. Dit is een zalm recept voor een geslaagde barbecue. 

Ingrediënten
Zalmfilet
Kruiden
Komkommer
Azijn
Suiker
Zout

Bereidingswijze
Leg de filet in een vel aluminiumfolie met kruiden naar keuze.
Voor een extra lekker resultaat kun je wat groente (bijvoorbeeld paprika, asperges en uien) mee grillen met de vis in de folie. Je kunt citroen en zure room toevoegen in plaats van een saus maken. Leg het “pakketje” gedurende 12 minuten op een warme grill en controleer of de vis gaar is. 

Komkommersalade
Snijd de komkommer in kleine stukjes en leg deze in een kom. Water en azijn (slechts de helft van de hoeveelheid water) toevoegen, samen met wat suiker en een snufje zout.

EET SMAKELIJK!





IGOPOST:/Landingspages/SE_CountryIcons_LandingPageSub_640x350_v2.jpg

Gegrilde gemarineerde kippenvleugels met kruiden- en citroendip
De lange zomernachten in Zweden zijn ideaal om met vrienden plezier te beleven. 
Zet een muziekje aan en laat de zon schijnen terwijl je geniet van wat gegrilde gemarineerde kippenvleugels met kruiden- en citroendip. Het gerecht is vers en doet je denken aan al die zomerse dingen waar je van houdt. Maak ons onderstaande recept voor een geslaagde avond met vrienden. Recept voor zes mensen

Ingrediënten
12 kippenvleugels
2 theelepels zeezout
1 theelepel zwarte peper
Marinade:
1 dl olijfolie
1 teentje knoflook
1 citroen
1 eetlepel honing
Kruiden- en citroendip:
1 dl Turkse yoghurt
1 citroen
1 teentje knoflook
1 dl gehakte peterselie
2 eetlepels gehakte rozemarijn
1 theelepel Dijon-mosterd

Bereidingswijze
Marinade: Rasp de knoflookteen. Spoel de citroen in lauw water en rasp de schil. 
Meng de knoflook, citroenschil, olie en honing. Doe de kip en de marinade ongeveer een uur in de koelkast. 

Dip: Spoel de citroen in lauw water en rasp de schil. 
Pel en rasp de knoflook. Meng de yoghurt met de citroenschil, knoflook, peterselie, rozemarijn en mosterd. 
Veeg de overtollige marinade af en gril de kippenvleugels daarna op een indirecte hittebron gedurende 25-30 minuten, met een deksel eroverheen, totdat de kip gegrild is. Kruid de kip met zout en peper. Met dip opdienen.
Voila!





IGOPOST:/Landingspages/AT_CountryIcons_LandingPageSub_640x350_v2.jpg

Topfenschmarrn met cranberries
Oostenrijkers houden van Topfen en Schmarrn.
Topfen is in principe kwark en Schmarrn is eigenlijk een versnipperde pannenkoek, en heb je in allerlei stijlen. Oostenrijk is waarschijnlijk een van de weinige landen met een recept voor een dessert op de barbecue. Dit recept wordt bereid in een pan op de barbecue.

Ingrediënten voor 4 personen
200 ml room
250 gr. kwark (de droge versie met 20% vetgehalte)
4 eidooiers
6 eiwitten
2 theelepels vanillesuiker
een snufje zout
6 dessertlepels bloem
8 cl melk
4 dessertlepels suiker
100 gr. geklaarde boter (om te bakken)
40 gr. rozijnen (geweekt in rum)
4 dessertlepels kristalsuiker (om te karamelliseren)
poedersuiker
cranberries of cranberry jam

Bereidingswijze
Meng de room met de kwark, eidooier, vanillesuiker en melk. Voeg nu de bloem toe, en als het glad is ook de melk. Klop de eidooier met de suiker tot het bijna stijf is en voeg dit voorzichtig toe aan het andere mengsel. Smelt de geklaarde boter in een (voorverwarmde) gietpan en giet het uitgerolde deeg hier bij. Spreid het deeg gelijkmatig uit over de pan en giet de rozijnen er overheen. Opwarmen in de gesloten pan met indirecte hitte (180°C). Omdraaien als de onderkant klaar is. Als het klaar is uit, elkaar trekken met twee houten lepels en karamelliseren met suiker. Bestrooien met poedersuiker en serveren met cranberries of jam.





IGOPOST:/Landingspages/FR_CountryIcons_LandingPageSub_640x350_v2.jpg

BBQ Zalm en aardappel mix
Zalm is niet alleen goed voor je gezondheid (en je geheugen!), maar kan ook heel goed klaargemaakt worden op de barbecue, vooral in folie gewikkeld!

Ingrediënten voor 4 personen
8 tl Bridelice Light Fluid Cream (of half dik)
4 plakjes zalm
Een paar snufjes kruiden
2 citroenen
1 snufje zout
8 aardappelen
1 snufje peper
Zo maak je het klaar:

De zalm voorbereiden
Snij de citroenen in tamelijk dunne plakjes. Leeg elk plakje zalm op een vel aluminiumfolie. Leg op elk plakje twee theelepels room, bestrooi ze met kruiden en een snufje zout en peper. Leg hier twee plakjes citroen bij voordat je de folie sluit. Leg de wraps op de grill van de barbecue en laat ze ongeveer 15 minuten bakken.

De aardappels voorbereiden
Was de aardappelen zonder ze te schillen en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze gedurende 10 tot 20 minuten in de kolen afhankelijk van de grootte. Gebruik een tang om ze uit de kolen te verwijderen als ze klaar zijn. Verwijder de aluminiumfolie en snijd ze doormidden. Garneren met verse room en kruiden, en voeg naar smaak zout en peper toe.

Eet smakelijk!





IGOPOST:/Landingspages/BE_CountryIcons_LandingPageSub_640x350_v2.jpg

Zalmspies van de BBQ
Een lekker licht en fris barbecuerecept om deze zomer te genieten van een mooie zomeravond. Verras uw gasten met een zalmspies en serveer bij dit gerecht een verse Vedett IPA 6% of een Hoegaarden 0,0%. 

Ingrediënten
200 gr zalm
1 citroen
1 teentje knoflook
Olijfolie
Peper en zout

Bereidingswijze zalm
Rasp de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Knijp de knoflook uit en voeg zout en peper en zout toe aan het mengsel. Voeg een scheutje olijfolie toe en meng de ingrediënten door elkaar. Snijd de zalm in blokjes en voeg ze toe aan het mengsel. Laat 30 minuten garneren gedurende 30 minuten. Neem een spiesje en rijg de zalmdelen aan het spiesje. Grill de spiesjes gedurende 4 minuten op de barbecue en draai ze om.

Ingrediënten voor de saus
3 eetlepels Griekse yoghurt
1 kalk
1 teentje knoflook
Een halve kom bieslook
Zout en peper en zout

Bereidingswijze
Meng de Griekse yoghurt met een teentje knoflook. Snijd een limoen doormidden en pers de saus eroverheen. Snijd de bieslook fijn en voeg deze toe aan de saus. Voeg zout en peper toe aan de saus en meng alles door elkaar. Serveer de zalmspies samen met de saus en geniet van uw bbq!





IGOPOST:/Landingspages/DK_CountryIcons_LandingPageSub_640x350_v2.jpg

Gevulde gegrilde varkenshaas
De Denen staan erom bekend dat ze veel varkensvlees eten.
De varkenshaas heeft van zichzelf niet zo gek veel smaak, maar hij is zeer mals en zacht in textuur, wat hem erg populair maakt. Je kunt varkenshaas op vele manieren bereiden, maar gevuld met kruiden, gerookt op de grill, begint hij erg zomers te ruiken.

Ingrediënten
Varkenshaas
250 g plakken spek
50 g verse spinazie
75 - 100 g zongedroogde tomaten
1 citroen
4 stengels tijm
3 teentjes knoflook

Bereidingswijze
Snij kleine stukjes van de buitenkant van de varkenshaas af (bewaar deze om later als vulling te gebruiken). Het eindresultaat hoort een mooie ronde varkenshaas te zijn. 
Maak een snede in het midden van de varkenshaas, om een opening te maken voor de vulling, die later zal worden toegevoegd. Kruid de varkenshaas met een goede hoeveelheid zout en peper, en voeg dan de zongedroogde tomaten en spinazie toe als vulling. Rasp wat Parmezaanse kaas en citroen op de vulling, en besprenkel het met wat tijm. Sluit vervolgens de varkenshaas en rol het strak op tot een worst. Plaats de spekrepen op een tafel, naast elkaar. Rol de varkenshaas op in de spekrepen.
Zorg dat de spek strak is opgerold om de varkenshaas. Je kan een stuk touw gebruiken of een paar houten prikkertjes om te zorgen dat alles op zijn plek blijft. Plaats de varkenshaas ongeveer 20 minuten op de grill om deze direct te verhitten. Draai het vlees iedere 4-5 minuten om.
Aan het begin zal de hitte nog erg sterk zijn, dus je kunt het wat zachter zetten zodat je niet de buitenkant verbrandt. Als je wil dat het vlees een beetje roze blijft, zorg dan dat het grilt op 58-59 graden aan de binnenkant, en laat het wat luchten nadat je klaar bent. Als je niet wil dat het vlees roze blijft, zorg dan dat het grilt op 63-65 graden en laat het naderhand 10 minuten staan, voordat je het opensnijdt.





IGOPOST:/Landingspages/DE_CountryIcons_LandingPageSub_640x350_v2.jpg

Aardappelsalade
Aardappelsalade, of zoals het in het zuiden van Duitsland en Oostenrijk heet: Erdäpfelsalat of in Zwitzerland Härdöpfelsalat is een van de populairste gerechten voor bij de barbecue. Zoals de verscheidenheid aan namen al aantoont verschillen de gebruikte ingrediënten en “dressing” ook afhankelijk van de regio.

Ingrediënten
10 middelgrote gekookte aardappelen (vastkokend)
10 gehakte kappertjes
1 fijngesneden ui
1 worstring of baconring
Dressing:
(Zelfbereide) Mayonaise
2 eieren, hardgekookt en in vieren gesneden voor decoratie
zout en peper
OF
brouwsel van
100 ml vleesbouillon
2 dessertlepels witte wijnazijn
1 dessertlepel mosterd – medium heet
een half bosje peterselie – vers gehakt
1 snufje suiker
1 klein snufje nootmuskaat
zout
peper
een beetje slaolie

Bereidingswijze
Kook de aardappelen en snij deze in kleinere stukjes of plakjes. Snijd de ui en kappertjes fijn. Snijd de varkensworst of bacon in iets grotere stukjes. Alles mengen in een saladeschaal. In versie 1 wordt de (zelfbereide) mayonaise hier bij gemengd en naar smaak verfijnd met zout, peper en misschien suiker. Deze versie wordt koud geserveerd – je kunt deze het beste een paar uur laten rusten en daarna vlak voor het opdienen decoreren met de gesneden eieren. In versie 2 fruit je de ui eerst iets aan. Daarna giet je de bouillon hier overheen en kruid je alles met azijn, zout, peper, suiker en de mosterd. Giet dit brouwsel over de rest van de salade en laat dit 30 minuten rusten voordat je het koud of warm serveert. Je kunt deze versie decoreren met de peterselie.







Valaisiaanse Schnitzel
Dit recept komt uit het kanton Valais in Zwitserland. Dit kanton heeft een hele
eigenzinnige keuken die verschilt van de meeste regionale Zwitserse keukens. 


Ingrediënten
4 stukken varkensschnitzel           1 theelepel oregano
4 stukken Emmentaler kaas         2 dessertlepels olie
1 blik tomatenpepers                  een snufje zout en peper

Bereidingswijze
Wrijf de Schitzels in met de olie en bestrooi ze met oregano. Laat 30 minuten rusten. Leg ze gedurende vijf minuten per kant op de barbecue, daarna bestrooien met zout en peper en omdraaien. Laat ze drie minuten liggen en leg er daarna een plak Emmentaler op. Als de kaas iets is gesmolten een paar plakken tomatenpepers erop leggen en serveren.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren en gebruiksvriendelijker te maken. We slaan daarbij niet je persoonsgegevens op.
Ik ga akkoord Zelf instellen Weigeren