0

Aanleverspecificaties DrukwerkUw bestanden maakt u op in de daarvoor bestemde werktekeningen. Hieronder leggen we uit hoe u een perfect bestand kunt aanleveren voor uw gekozen product.
Wat is van belang?

• De kleur: uw bestand moet opgemaakt zijn in de juiste kleuren.
• Het lettertype/de tekst: de tekst in uw bestand moet op de juiste wijze zijn opgeslagen
• Het bestandstype: uw bestand moet in het juiste type zijn opgeslagen
• Het formaat: uw bestand moet passend zijn voor het product
• De snijmarge: we moeten voldoende ruimte hebben om uw product te kunnen snijden
• De kwaliteit/resolutie: uw bestand en afbeeldingen moeten de juiste kwaliteit hebben.

Kleur:
Bijna alle producten uit de categorie drukwerk worden gedrukt in Full Colour. In drukwerk en grafische termen noemen wij dit CMYK. Dit staat voor Cyaan, Magenta, Yellow en Key (zwart). Dit zijn de kleuren/inkten die gebruikt worden voor het produceren van Full Colour drukwerk. Hoe hoger de inktwaarden van de 4 kleuren des te donkerder het resultaat zal worden. Meer informatie over het gebruik van kleuren vind u hier.

Tekst:
Om een tekst geschikt te maken voor het drukken is het van belang dat alle tekst goed gelezen kan worden door onze software en machines. Teksten worden altijd geschreven met een gekozen lettertype. Wanneer dat door onze software niet herkend wordt kan dit een compleet ander “uiterlijk” krijgen, verschuiven of verspringen en dat voorkomen wij graag! Wij adviseren u om de teksten om te zetten naar lettercontouren. Een lettercountour is omgezette tekst naar objecten/lijnen; ook wel vectoren genoemd. Dit voorkomt dat tekst verspringt of verandert qua lettertype. Meer informatie, bekijk onze PDF met aanleverspecificaties.

Bestandstype:
De programma's Adobe InDesign, Adobe Illustrator en Adobe Photoshop zijn de meest geschikte programma's voor de opmaak van drukwerk. “Ik heb geen toegang tot deze programma’s. Wat nu?” Geen enkel probleem, er zijn nog vele andere programma's om een drukklaar bestand te maken. Waaronder gratis programma’s zoals Scribus (Alternatief voor InDesign) of GIMP (Alternatief voor Photoshop). Het belangrijkste is dat u uw bestand aanlevert als een drukklaar document in .pdf, .jpg of .tiff. Let op, Word (.doc), Powerpoint (.ppt), Excel (.xls) of andere bestandstypes uit het Microsoft Office pakket zijn niet geschikt voor professioneel afdrukken. Meer informatie, bekijk onze PDF met aanleverspecificaties.

Formaat:
Om te zorgen dat uw gekozen product zonder problemen kan worden gedrukt is het belangrijk dat het ontwerp of de afbeelding die u wilt aanleveren het juiste formaat/afmeting heeft. Om er zeker van te zijn dat u het juiste formaat aanlevert vind u hier alle formaten van onze producten.

Snijmarge:
Het snijden van het drukwerk gebeurt zeer nauwkeurig, echter is er altijd een minimale afwijking. Om te voorkomen dat er dan een witte rand (ook wel kader genoemd) rondom het drukwerk komt vragen wij om het ontwerp/achtergrond 3 millimeter extra door te laten lopen buiten het te bestellen formaat. Dit is de standaard voor een groot aantal producten, echter raden wij ten alle tijden aan om onze werktekeningen te raadplegen voor de juiste snijmarge.

Let op, doe dit niet door het gebruik van een rand/kader. Meer informatie hierover vindt u hier.

Kwaliteit/Resolutie:
Om goed kwaliteit drukwerk te kunnen produceren is het voor ons belangrijk dat het aan te leveren design of afbeelding de juiste kwaliteit heeft. In drukwerk noemen we dit ook wel 'resolutie'. De resolutie van een afbeelding of ontwerp wordt bepaald door de DPI (wat staat voor Dots per Inch en dit zijn de aantal punten per inch). Voor onze producten raden wij een resolutie aan van 300 DPI voor het beste resultaat bij het drukken.

Natuurlijk kan het voorkomen dat dit niet lukt, geen nood, wij hanteren een minimale resolutie van 150 DPI voor een goed resultaat. Meer informatie over de kwaliteit/resolutie vind u hier.

Heeft u nog vragen over kleurverschillen of over andere zaken met betrekking tot uw bestand? Wij helpen u graag: 0492 530 122 of sales@igopost.nl.

Heb je vragen over je bestelling? Neem dan gerust contact met de klantenservice. Wij helpen je graag.

0492 530 122


Voor overige vragen bel je:

0492 530 100.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren en gebruiksvriendelijker te maken. We slaan daarbij niet je persoonsgegevens op.
Ik ga akkoord Zelf instellen Weigeren